søndag 2. oktober 2011

28.september

Hei igjen! Fikk ikke skrevet noe i går, for ble plutselig så trøtt. I dag har vært en kjempefin dag! Vi sto opp til vanlig tid og hadde et møte med Hellen etter frokost. Hun drar i morgen tidlig, så det var en del siste-liten saker hun ville fortelle om osv. Etter møtet hadde vi ikke så veldig mye å finne på, så vi fant ut at vi skulle snike oss til litt sol. Det er jo ganske strengt med hvordan klær man går med her. Aller helst skal det dekke skuldre og knær. Vi har jo alltid kjoler/skjørt/bukser som går til over knærne og trøyer/topper uten utringning osv, så det blir ikke noe særlig sol. I tillegg er det ikke så mye tid til å sitte rett ut i sola. Uansett, vi gikk bort til basketballbanen for å sole oss litt. Der er det jo, som dere har sett på bilder, maisåker på den ene siden og murvegger på den andre. Så der kunne vi brette opp shortsen litt, høre på musikk og sole oss en times tid før lunsj. Veldig deilig! Er første gang vi har solt oss i det hele tatt på de to første ukene vi har vært her.

Senere på dagen hadde jeg leksehjelp for 4 jenter. 3 av dem latet som de leste, mens de i virkeligheten sov bak bøkene. Så da de to timene de er ment å studere var ferdig sa jeg: ”okey girls, time to wake up. Your two hours of ”study” are over ..” Så da ble jo de tre jentene som hadde sovet litt flaue. Hehe de er jo veldig søte da. Akkurat som alle ungdommer i Norge igrunn. Noen er kjempeflinke og kommer nesten alltid på tiden, gjør leksene når de skal osv, og andre kommer alltid for sent, gjør aldri leksene. Men jeg synes de er veldig flinke. Det er så gøy å se at veldig mange av jentene nå sitter å leser bøker den siste timen, om de er ferdige med leksene, istedenfor å ikke gjøre noenting. Nå som vi har satt istand biblioteket, funnet nye bøker osv. Har de syntes det vært kjempegøy å kunne få lov til å låne bøker og lese dem. De har jo egentlig ikke hatt muligheten til det tidligere har vi skjønt. Jeg kikket såvidt i utlånsboka (den der man skriver hvilke bøker som er lånt ut, og når de ble levert tilbake), og før har det kun vært utlånt rundt 8/9 bøker i måneden, og da var det kun pensumbøker som de trengte til skolen. Nå leser alle jentene masse forskjellige bøker.


Så om det er noen av dere som kanskje har noen engelske bøker liggene som dere har lyst til å gi bort, så må dere mer enn gjerne sende de med mamma, pappa og Olav når de kommer ned i midten av november. Det er ikke så alt for mange bøker å velge mellom her, så innen da har nok noen av de ivrigste leserne her lest seg gjennom halve biblioteket.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar