søndag 2. oktober 2011

30.september

Hei dere! Beklager virkelig at det kun ble ett innlegg som kom ut på torsdag. Og uten bilder. Jeg snakket så lenge med Lina på skype at strømmen gikk ut av pcen, og jeg hadde ikke med meg lader. Smaaart.


Uansett.. Torsdagen brukte vi på Manda Hill mall. Ganske fint der, med masse cafeer, butikker og noen restauranter. Så vi drar nok tilbake dit. Men før vi var på Manda Hill dro vi til den norske ambassaden her i Lusaka. Denne ambassaden var veldig mye finere og koseligere enn ambassaden i Madrid.Det var masse bilder av Norge, pluss bilder av kongen og dronningen når vi kom inn. Vi var på ambassaden for å registrere oss, og mens vi holder på med det kommer det en annen mann inn. Og han presenterer seg som selveste ambassadøren. Og så inviterte han oss på vafler neste fredag. Da skal det visst komme noen andre norske også, så det blir sikkert kjempehyggelig! Håper de har brunost! Men det er kanskje for mye å be om. Hehe

Etter at vi hadde registrert oss dro vi til Manda Hill som sagt. Der spiste vi først pizza, noe som var kjempegodt, og så gikk vi på en annen cafe og kjøpte donut og kaffe samtidig som vi var på nettet på våre egne pcer. Skikkelig luksus! Bortsett fra at nettet var så treigt at jeg kastet bort halvparten av internettiden på å vente på at sider skulle laste osv. Menmen, bedre enn ingenting. Fikk jo snakket i nesten 40 minutter med Lina på skype også, og det var veldig hyggelig.

I dag har vi vært på Maria Ghoretti sin eksamen. Hun tar en praktisk utdannelse og skal bli kokk og/eller servitør tror jeg. I alle fall var det noe slik eksamenen hennes gikk ut på. Vi kom til skolen hennes og der skulle vi liksom være gjester på en restaurant. Studentene hadde tidligere på dagen laget maten, og nå skulle de servere. Så det var masse gjester der og oss + en eksaminator som satt i hjørnet av ”restauranten” (klasserommet) og fulgte med på alle gjester og servitørene. Følte at vi ble observert for å si det sånn. Det var ikke Maria Ghoretti som var vår servitør da, for de fikk visst ikke servere folk de kjente. Vi merket nok litt at de ikke hadde så mye erfaring med servering fra før. Jeg rakk såvidt å spise opp hovedretten før den ble fjernet igjen, og drikken rakk jeg aldri helt å drikke opp før regningen var på bordet. Men maten var kjempegod og alt i alt synes jeg de var veldig flinke. Var litt merkelig å sitte der i et klasserom fullt av andre pluss en lærer som observerte oss når vi spiste. Var jo nesten fler servitører enn gjester der også. Men det var gøy!


Taxisjåføren vår Godfrey! Han spurte om vi kunne ta et bilde av han faktisk. Det synes de er veldig morro. Er ikke så ofte man blir tatt bilde av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar