torsdag 27. oktober 2011

27.oktober

Da var det fridag igjen dere! Og vi har bestemt oss for å dra til Manda Hill Mall i dag også. Vi fant en café der, Mugg & Bean, som hadde helt utrolig gode kaffer, og veldig god mat. I tillegg rakk vi nesten ikke se i butikker forrige gang, fordi alt stengte kl.15 siden det var søndag. Men i dag skal vi nok få sett litt mer. Om vi finner en fin restaurant der skal vi nok spise middag der også. Gleder meg!



Du vet du har bodd lenge i Zambia når:

- Du ikke lenger skvetter av gekkoer som fyker rundt på vegger, tak og gulv

- du synes det er kjempebehagelig temperatur, og nesten litt kaldt om det er 30 grader ute

- du forventer at alle møter, middager og sammenkomster blir forsinket med minst 30 min.

- du automatisk tenker ”MUZUNGU” de sjeldne gangene du ser en hvit mann, og synes de er minst like rare som Zambeserne synes.

- Du etter å først ha tenkt muzungu, hilser på den hvite personen som om man skulle vært nære venner. Omtrent på samme måte som nordmenn plutselig blir familie når man møter hverandre i utlandet.

- Du synes du virkelig blir lurt når du må betale 4 kroner for bussturen, når den vanligvis koster 3 kroner.

- Du tenker mer på engelsk enn på norsk.

- Omtrent alt man sier på norsk blir sagt i feil rekkefølge, med engelske ord eller med HELT feil uttale.

- Du ikke synes det er rart at folk nesten står oppå deg når de skal si noe.

- Du ikke blir overrasket når noen skriker de skulle si så høyt de kan, når de egentlig kunne sagt det ganske lavt, fordi står rett ved siden av.

- Vanlige edderkopper (vanlig = på størrelse med de absolutt største man ser i Norge) ikke er skumle lenger. De spiser jo mygg.

- Du skvetter først når et megainnsekt som er en blanding mellom edderkopp og skorpion løper i lysets hastighet først over deg, og så rundt på alle vegger og tak.

- du begynner å bli rimelig skilla på å jakte og drepe innsektene som ble nevnt i forrige punkt

- Du ikke lenger friker helt ut dersom du finner ut at du har fått myggstikk. Det er umulig å unngå uansett hvor mye langarmede gensere og myggspray du bruker.

- Du drikker minst 4 kopper te (kjededrikking) daglig, selv om det er 40 grader ute.

- Du ikke lenger synes det er merkelig å sitte på fanget til personen ved siden av deg på bussen.

5 kommentarer:

  1. Hei igjen
    Endelig fredag her også. Nå har vi akkurat spist sushi med Lina som er kommet hjem fra Bergen.
    Høres ut som du begynner å bli litt lokal, men du har vel skoa på enda. Igår fikk vi billettene så nå begynner det virkelig å nærme seg. Her oppe er det bare møkkavær og mørk november. Klem fra p

    SvarSlett
  2. Hei!
    Nei, det er ikke lenge til dere kommer nå! Jeg trodde ikke dere kom før den 13. men så sa mamma at dere kommer 11. så da ble det jo plutselig enda kortere til! Hørte Lina sa dere hadde hatt sushi. Må nok innom der når jeg kommer hjem også ;) Jeg har som regel skoa på i alle fall, men rundt på barnehjemmet går jeg igrunn ofte uten også. Jeg tror ikke dere skal være redd for dårlig vær her. Noen dager av uka som kommer er det meldt regn. Vi jublet da vi så det. hehe For da blir det litt kaldere i lufta også. Klem Runa

    SvarSlett
  3. Rettelse:
    Du vet du snart må HJEM:
    - Du ikke lenger synes det er merkelig å sitte på fanget til personen ved siden av deg på bussen.

    SvarSlett
  4. når. Det skulle være en når etter "hjem" der.

    SvarSlett
  5. haha Nja kanskje :p Intimgrenser blir merkelig innskrenket her, og det maa man nesten bre finne seg i. hehe ellers kunne vi ikke tatt buss her :p

    SvarSlett