søndag 18. september 2011

Hei igjen dere!

Jeg har så utrolig mye spennende å fortelle dere om! Jeg skulle virkelig ønske dere kunne vært her og sett alt sammen med egne øyne, for mye av dette er helt utrolig.

Må fortelle om bussene her nede. Det er helt utrolig. Jeg skjønte ikke hva som skjedde da en blå og hvit Van, som vår russevan, plutselig stoppet ved oss på veien og spurte hvor vi skulle. Det var da altså bussen. Vi skulle til The Arcade, som er et kjøpesenter i nærheten her. Først tar det 15 min å gå fra barnehjemmet og til AirWays, som er bussholde”området”, og så er det vel heller veldig tilfeldig hvor lang tid det tar med bussen. Her sitter man 4 i bredden, og har gjerne 5 rader. Altså 20 mennesker inne i en van, som normalt er beregnet på kanskje maks 10 stk. Man kjører inn litt sidegater osv der man ser det kanskje er noen som skal ha bussen, også kanskje man står og venter i 5 minutter ett sted for å prøve å fylle bussen helt opp. Prisene er nokså rimelige da. Koster fra 3.50 kr. – 4 kr. Å ta bussen. Avhenger litt av hvem man spør. Noen sier 3.50 og andre 4, så det er jo bare å betale. Men mot de 30 kronene det tar å reise med buss på Nesodden er jo dette ingenting. Vi kjørte i 100 km/t på motorveien med 20 stk inni og uten belter. Helt normalt. Forbi oss kjørte det lastebiler med lasteplanet fullt av skolebarn. De må ha kjørt i rundt 130 km/t. Også helt normalt.

her gaar vi hjem med varene vi hadde kjopt. Kjenner du igjen skjortet ditt tante K?

 Bilde fra inne i bussen. Vi sitter helt bakerst


Barna er så utrolig søte! Og alle er veldig hyggelige. De små barna blir bært av moren i et tørkle på magen, og jeg har også sett mange som bærer kurver på hodet. Så dette er skikkelig Afrika! Da vi gikk tilbake til barnehjemmet igjen så vi 4 smågutter som løp rundt med hver sin leke. De hadde bygget biler av ståltråd, og til hjul var det avskårne flasker. For å styre dem hadde de festet en pinne til framhjulene, slik at den kunne styres. Den hadde til og med lasteplan hvor de hadde lastet opp noen småflasker. Helt utrolig å se hvor blide og fornøyde de var med de selvlagde bilene sine. Vi stoppet opp og tok bilder av dem, også sa vi hvor flotte biler de hadde laget og at de var utrolig stilige. De så nok litt rart på oss tror jeg og syntes nok vi var litt rare som tok bilder av dem. Men de var så søte.


Ser dere bilene de har laget av staaltraad? Skikkelig stilig

De første dagene her har vi ikke gjort så veldig mye ”arbeid” sånn sett da. Vi har blitt godt kjent med området, gått litt turer og kikket, tatt bussen, som sagt, og vært rundt på kjøpesenter og lært oss hvordan vi kommer oss frem og tilbake og rundt omkring med buss.

Alt foregår i Zambian-time her da. Det kan jo være litt vanskelig å forholde seg til. Busstabeller osv finnes ikke. Man må vente til bussen finner det for godt å komme. Men det er heldigvis ikke så veldig lenge da, siden de helst vil ha så mange passasjerer som mulig. I dag skulle de komme noen å donere noen sekker osv. De skulle være her kl.10, men kom 11.30. Det var ikke så veldig rart. Jentene på barnehjemmet her hadde da vært klare helt fra 09.30, i tilfelle de skulle komme før tiden. For det hender det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar