søndag 25. september 2011

23.september

 
Det ser ikke ut som det blir noe internett på søndag heller, så dere får vel kanskje ikke lest dette innlegget før neste torsdag. Hva vet jeg. Det er meldt om slossing og opptøyer andre steder i Lusaka. Men fremdeles, vi har verken sett eller hørt noen ting, annet enn sirener. Synnøve leste på den norske ambassadens hjemmesider her i Zambia, Lusaka. De har visst anbefalt at alle burde holde seg hjemme og bevege seg minst mulig i befolkede områder og folkemengder. Holde seg unna busser og aller helst kjøpe inn mat så man klarer seg i minst en uke. Det hadde jo ikke vi helt forutsett da. Vi leste jo ikke det før i dag(fre.23.sept). Denne anbefalingen ble lagt ut på ambassadens hjemmesider over en uke før valget. Vi skulle kanskje ha sjekket ut det på forhånd. Men hvordan kan vi forutse at valg i Zambia skal være slik de er? Ingen som har fortalt oss om at vi burde kjøpt inn mat så vi ikke trengte gå på butikken på noen uker.. Vi rakk jo heldigvis akkurat butikken i går. De ropte opp over callingen at de skulle stenge da vi gikk inn i butikken, så vi kastet oppi det vi trodde vi trengte og skyndte oss ut igjen. Så vi har jo mat for et stykke ut i nesteuke. Så da skal det vel gå greit å dra tilbake til Arcades igjen håper vi.

Jentene fikk fri idag fordi landet har fått ny president. Jeg vet ikke helt hvorfor det skal bety at man får fri, men sånn er det visst. Den nyvalgte presidenten kommer til å sitte i 5 år, og jeg tror det er muligheter for gjenvalg. Han heter Sata ett eller annet. Får håpe han klarer oppgaven. Siden jentene hadde fri skulle ikke vi ha noen timer med dem i dag. Derfor begynte vi med det lille prosjektet vårt, biblioteket. I dag har vi tatt ut alle bøker, og vasket nesten alle hyller. Vi fikk sortert bøkene litt og satt dem inn igjen. Det var litt mer arbeid enn vi først hadde trodd, så vi er enda ikke helt ferdige med det, og skal nok fortsette i morgen. Det er visst noe pilgrimsgreier her en dag i måneden, så jentene skal være på en kirke rett ved siden av barnehjemmet her helt til lunsj. Så får vi se hva vi finner på etter lunsj.

Kan ikke si at det har skjedd så veldig mye mer spennende i dag enn at vi nå akkurat har sett ferdig den 4. filmen om Harry Potter. Så ja, der har dere vår dag. Håper alle har det bra! Vi har det i alle fall veldig fint her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar