søndag 25. september 2011

22.september

Hei dere! I dag (tors.22.sept) hadde vi første fridag. En mer slitsom fridag skal man lete lenge etter tror jeg. Begynte dagen med å vaske kjøkkenet, siden jeg trodde vi bare skulle ta det med ro resten av dagen. Kl.11 dro vi avgårde til Arcades for å komme på internett, kjøpe mat osv. Men da vi endelig var kommet frem til Arcades var det aller meste stengt. Veldig få mennesker der og alle butikkene holdt på å stenge. Vi spurte noen jenter som jobbet i en av kioskene der hva det var som foregikk og da sa de at alle butikkene stengte fordi de var redde for opptøyer i sammenheng med valget. Vi syntes jo det var litt rart, siden valget var for flere dager siden. Da sa hun ene jenta at resultatet av valget først kom i dag, og at de forventet en del bråk. Alle Zambeserne dro i alle fall hjemover, så vi tenkte vi skulle gjøre det samme. Ingen vits i å gå rundt der å vente på bråk. Så vi rakk akkurat matbutikken før den stengte, også gikk vi for å ta bussen hjem.

På veien så vi flere lastebiler fulle av politifolk. De var på vei inn mot Lusaka. Vi merket også at lokalbefolkningen virket nervøse, og det var høylytt diskusjon på bussen hjemover. Vi skjønte jo ikke hva de sa, men det virket jo som om det var noe i sammenheng med valget.

For at vi skal komme oss hjem fra Arcades er vi nødt til å bytte buss et sted på veien. I dag klarte vi å komme med feil buss, så vi havnet på fullstendig feil sted. Det at hvite i det hele tatt tar bussen her nede, virker det som er litt rart. Hellen fortalte oss at hvit liksom er synonymt med rik, så de synes det er rart at vi ikke kjører selv, tar taxi eller blir kjørt. Tror nok bussjåføren syntes vi var veldig turister da han på siste stoppet lurte på hvor vi egentlig skulle av. Og da vi sa hvor vi egentlig skulle bare lo han og sa at da måtte vi sitte på tilbake til der vi egentlig skulle ha byttet buss. Så da måtte vi kjøre hele veien tilbake igjen, og så bytte og SÅ kjøre riktig vei tilbake til barnehjemmet. Vi satt vel i godt over en time inne på den bussen. Kjempetrangt og stappet med folk. Glovarmt også. Så til slutt kom vi oss hjem da. Men vi kom oss ikke på internett, siden internettcafeen var stengt. Nedtur. Derfor kommer dere ikke til å lese dette innlegget før på søndag regner jeg med. Dersom ting har roet seg ned til da. Vi kommer ikke til å dra tilbake til Arcades før vi er helt sikre på at det er rolig der. Vi hadde snakket med nonnene i dag tidlig og spurt om de trodde det var trygt. De trodde at det skulle være trygt. Altså, det var jo trygt, vi så ingenting som ikke var normalt. Men lokalbefolkningen var tydelig redde for at noe skulle skje, så de stengte jo ned alt og dro hjem, just in case. Så vi fant ut at det var lurest å gjøre det samme. Resten av kvelden brukte vi på å se film, spise pizza og bare ta det helt med ro.

Haha, akkurat nå er det to mygg og en flue som prøver å få tak i meg her. Men jeg ligger under myggnettingen! HA!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar