søndag 25. september 2011

21.september

Det er nok å ta tak i her! Jentene er fremdeles hjemme, og skal kanskje være hjemme i morgen også, men det vet vi ikke helt enda. Vi har i alle fall fri i morgen. Vi skulle velge oss to dager i uka hvor vi ville ha fri. Vi har dermed valgt oss torsdager og søndager fri. Veldig greit å ha to dager som er ganske langt fra hverandre. Slik kan vi dra inn med noen dagers mellomrom og lese mail, svare og skrive blogginnlegg, lese nyheter og kjøpe mat. Enklere enn om vi skulle gjort det en gang i uka, eller to dager paa rad.
Dette er et av husene jentene bor i.

I dag har vi begynt et nytt opplegg vi har lagt opp i samarbeid sammen med nonnene (de som driver barnehjemmet) og Auntie Hellen. Vi tre norske skal fungere som leksehjelp for de eldste jentene etter at de kommer hjem fra skolen. Det er bestemt at de skal gjøre lekser minst to timer hver dag etter skolen, også er det frivillig om de vil holde på lenger. Vi er i allefall tilgjengelige som leksehjelp to timer hver dag, i tillegg til at vi har ansvaret for biblioteket her. Det var et trist syn, virkelig. Biblioteket var fullstendig støvet ned og alle bøkene var i veldig dårlig stand. Det ser ut som det bare har vært låst vekk og bort veldig lenge. Vi fikk sett litt på det og spurte Hellen og nonnene om det var greit at vi kanskje vasket litt og satte det litt i stand, slik at det kunne bli litt mer tilgjengelig for jentene. Det ble veldig godt mottatt.
Sjefsnonna hadde til og med noen digre pappesker med sikkert over 100 bøker liggende på et lagerrom. Vi fikk alt sammen og sorterte dem etter hvor lettleste de var, og hva slags emner de omhandlet. Hvorfor de ikke har vært tatt i bruk før vet jeg ikke. Det var også et kjempeflott sett på 20 bøker med barneleksikon der. Så iløpet av uka skal vi virkelig prøve å gjøre noe med biblioteket her.
Det er veldig morro nå som vi begynner å bli litt kjent med jentene og husker navnene deres. Jeg tror kanskje jeg kan rundt 2/3 av dem nå, så innen uka er omme skal jeg nok klare å huske alle.
Vi har liksom hele uka gått rundt og holdt oss unna dusjen, siden det kun har vært kaldt vann i dusjen. Og da mener jeg virkelig kaldt vann. Men så fant synnøve ut at dersom man ikke har kranen stilt inn på varmt, men derimot iskaldt DA blir det varmt. Så vi har vel egentlig hatt varmtvann hele tiden. Lunka i alle fall. Så nå har jeg akkurat tatt en god og lunka dusj! Nettopp satt på tevann, fyllt opp potetgullskåla og snart setter vi oss til med Harry Potter og mysteriekammeret. Har skikkelig maraton her. Så siste halvdel av første film i går + første halvdel av andre film, så i dag skal vi vel se andre halvdel ferdig. Kjempeinteressant for dere å vite merker jeg.
Uansett, vi har det fremdeles veldig bra og vi storkoser oss sammen med jentene, nonnene og Auntie Hellen. Vi er forresten også blitt aunties nå. Auntie Runa, auntie Synnøve and auntie Maria.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar